Тредлифтинг.jpg

ТРЕДЛИФТИНГ (повдигане на отпуснатите части на лицето или тялото с помощта на мезоконци)

Тредлифтингът с мезоконци е леко инвазивно козметично лечение, чрез което се повдига отпуснатата кожа на лицето и шията. Повдигането се осъществява чрез подкожно вкарване на много фини хирургически конци в меката тъкан на лицето, целящи поддържане на увисналата зона. Вследствие на процедурата, визията видимо се променя благодарение на стимулирането на производството на колаген и ускоряването на микроциркулацията в зоните на приложение. Лицето придобива по-здрав, сияен и по-младежки вид.


Мезоконците са много тънки, изработени от специален материал, който гарантира висока поносимост и липса на алергична реакция. Другите предимства на тази процедура са липсата на обща анестезия, липсата на белези, моментния ефект бързото възстановяване и минималния дискомфорт.


Мезоконците се рeзорбират в рамките на 180 – 240 дни, като според доктор Иванов се намалява риска от инфекция, тъй като при разтворимите продукти бактериите нямат постоянен чужд материал/чужда среда върху която да живеят и да се развиват.
Техниките и броят на използваните мезоконци варират в зависимост от вида на използваните конци. Процедурата обикновено изисква само локална анестезия и отнема между 30 минути до един час. Мезоконците се поставят чрез много малък разрез зад линията на косата, така че няма видими белези. След разрязването, с помощта на куха игла, доктор Иванов вкарва конеца под кожата на лицето, като корекцията започва от зоната, която е в близост до скулата. Другият край на конеца се свързва с по-дълбоките вътрешни структури на лицето. Конецът леко се придърпва и издърпва нагоре, затягайки отпуснатата кожа и подлежащите тъкани. Зъбците на конците се застопоряват при поставянето им. Краищата се зашиват под повърхността на кожата.