Зони на приложение:

           Най-често третираните кожни зони са: устни, назо-лабиални гънки, гънки около устата, бръчки по челото и между веждите. През последните години дермалните импланти се прилагат и за скулптуриране на лицето чрез възстановяване на загубени лицеви обеми, т.е за оформяне на скули,  брадичка и лицев овал.

1. Устни

Устните са една от основните фокусни точки на лицето, тъй като с тях комуникираме и изразяваме своите емоции, чрез комбинация от движения. Чувствени, закачливи и изкушаващи... те са една от най-сексапилните части на женското тяло. Затова не е чудно, че от векове дамите ги подчертават с различни багрила, а днешните млади момичета и дами в по-напреднала възраст имат невероятната възможност да им придадат обем и подмладен вид с помощта на козметичните интервенции. 

Като част от естествения процес на стареене, устните стават по-тънки и по-малко дефинирани. Когато границите им се свият, може да се окаже, че устните ви вече не са достатъчно обемни и не отговарят на очакванията Ви за естетика. Също така, може също да установите, че червилото ви започва да излиза от краищата на устните. Освежаващите инжекции могат да възстановят част от този загубен обем. Също така, помощта на дермалните филъри може да се добави обем и в бръчките, които се развиват около устните. Целта на тази интервенция е устните Ви да изглеждат естествени, което ще спомогне да изглеждате подмладени. Дермалният пълнител е отлично решение и за хора, които нямат горна устна.


Недостатъци:  

  • Пристрастяването към него. т.е. "Изглеждах по-добре с 2 мл, така че ще изглеждам още по-добре с още 2мл" ;

  • Препълването на горната устна изглежда лошо в амфаз, а понякога и в профил (Смята се, че част от горната устна към долната устна трябва да бъде 1: 1.618 (Златното съотношение).

  • Когато средната част на горната и долната устна са препълнени, в сравнение с външните части на устните. 

 

2. Скули

Всеки на възраст над 32 години и всеки може да коригира своите скули с дермален филър. Когато се направи добре, пациентът изглежда по-млад и по-привлекателен. 

Недостатъците са редки, с изключение на това, че: 

  • Има "препълване"  или "лицето на възглавницата" - много известни личности са обвинени в това "престъпление" към външния си вид; 

  • "Прасчови очи" - получава се при пациенти с твърде много пълнеж в скулите - когато се усмихват, очите им изглеждат като малки процепи;

  • Асиметрия - не е необичайна, но е лесна за коригиране.

3. Брадичка

Кое е най-доброто решение за даден лицев профил? Понякога не е достатъчно, когато гледате собствения си профил в огледалото, а когато лицето Ви е погледнато от всеки един човек, от всеки един ъгъл. Подобрението на външния вид, което може да се постигне с дори малко увеличение на брадичката, е невероятно! (за тези, които се нуждаят от такова). Дори и за тези с добра проекция на брадичката, дермалните филъри също биха могли да са от полза, тъй като тя с времето си губи структурата. Необходимо е малко количество дермален филър в областта на брадичката, за да се запази структурата и на тези части на лицето около нея (врат и устни) и те ще изглеждат така, както някога.

4. Вежди

Само 0.1 мл във всяка външна част връща формата, която времето е отнело. Резултатът е прекрасен ли леснопостижим. 

5. Назолабиални гънки:

Назолабиалната гънка е дълбоката гънка, която се движи от двете страни на носа надолу към ъглите на устата. Също, известна като "линия на усмивката", тази гънка се създава чрез повторното движение на устата. Макар че е привлекателно да имаш леко набръчкване тук, дълбоката гънка може да те накара да изглеждаш по-възрастен, отколкото си наистина. Назолабиалните гънки могат да се лекуват с филъри, които запълват кожата отвътре. За тази област често се използват няколко типа пълнители: постоянен, полу-постоянен и непостоянен. Най-често срещаните са непостоянни, защото ефектът им е временен. Постоянният филър може да се отстрани само хирургически. Ефектът от третирането с непостоянния филър обикновено продължава между 6-8 месеца. С течение на времето тялото постепенно поглъща инжектирания материал, което кара назолабиалните гънки да се задълбочат отново. Много пациенти подлежат на редовни инжекции, за да поддържат подмладения си външен вид.

6. Орални комисури (Омекотяване на лицевото увисване)

Оралните комисури са вертикални гънки, които започват от ъгъла на устните и стигат надолу до челюстта. Това е зона, която е необходимо да се попълва винаги. Кой иска тъжна и увиснала уста? 
Недесоатъци: Оралните комисури са "бездънни ями", тъй като за тях е необходимо малко количество пълнител, което ги прави потенциално скъпи. 

7. Бръчки по челото

Поставянето на пълнители за корекция на бръчките по челото е лесна и често желана процедура. След процедурата ще бъдете по-млада и по-красива версия на себе си!

8. Запълване на хлътванията и торбичките под очите

Хората понякога Ви казват, че изглеждате уморени, дори когато сте имали 8 часа пълноценен сън? Много хора смятат, че тази област на лицето им ги кара да изглеждат по-стари или по-уморени, отколкото всъщност са. Освен това, тъй като кожата тук е доста тънка, тя има тенденция да показва ефектите на стареене по-рано от останалата част от лицето. Дермалните пълнители са отлично решение за пациенти с този проблем. 
Недостатъци:  За неопитен или нетърпелив лекар, това може да бъде минно поле. Ако кожата е малко отпусната или ако пациента има променливо подуване под очите си, резултатът може да бъде недобър.

9. Бръчки по шията

Областта на шията и гърдите (деколтето) са особено податливи на набръчкване, поради честото излагане на слънчева светлина, токсини във въздуха и гравитацията. Дермалните филъри могат да бъдат използвани успешно в борбата с тези фактори. 

 

Пълнителите правят точно това, което подсказва името им - те запълват празното пространство в кожата там, където колагенът и еластинът се разпадат. С помощта на ествествените си вещества, пълнителите изглаждат бръчките около мястото на инжектиране и кожата придобива по-стегнат и младежки вид.